fbpx

Дозираща машина STS812

За чисти течности с нисък вискозитет и голям обем до 20л.

Компактна преносима машина за пълнене и дозиране на чисти (без твърди частици) течности с нисък вискозитет като вода , зехтин, оцет, вино, вода, козметика, гориво и други.
  • STS809-slider-4
  • STS809-slider-2
  • STS809
  • STS809-slider

Отлично приложение при

STS808-wine-bottles

Хранителни продукти

Дозиране на зехтин, сок, олио, клеева тинктура, пробиотици, вино и други.
ВИДЕО
STS808-jar

Козметични продукти

Дозиране на козметични продукти като мицеларна вода, розова вода, тоник и други.
ВИДЕО
STS808-plastic-bottle

Напитки

Дозиране на алкохолни и безалкохолни напитки, като ракия, вино, вода, сок и други.
ВИДЕО
STS808-other-containers

Други Течности

Дозиране на всякакъв вид чисти течности с нисък вискозитет
ВИДЕО

Технически характеристики

Подготовка за работа и настройка

  • STS812-control

Първи стъпки


Машината се поставя на равна повърхност. Проверяват се монтажът на смукателния филтър на засмукващия маркуч /преден на корпуса/ и монтажът на изходния клапан на дозиращия маркуч - внимава се за посоката. Монтира се стойката за дозиране - рамото със скобата е напречно. Краят на дозиращия маркуч с клапана се монтира в скобата. Смукателният филтър се поставя в резервоара, под нивото на течността. Позицията на машината трябва да е по-висока от тази на съда.  Педалният превключвател се свързва чрез куплунг на задната част и се поставя на удобно за използване място. Свързва се захранващият кабел в гнездото на задната част и се включва в захранващата мрежа.  Включва се машината от ключа до захранващия кабел. На дисплея се визуализират приветствено лого, името на машината и версията на софтуера, след което преминава в работен режим (на последната работила програма). Чрез няколкократно натискане на бутона за избор на програма, избираме нулевата програма. Промяната на параметрите за нея е с улеснен достъп и по този начин е удобна за бърза настройка. Чрез бутоните за избор на параметър, цифра, намаляване и увеличаване, се задава  PUMP SPEED, WORK TIME, PAUSE TIME.  Цифрата за промяна се индицира с мигащо долно подчертаване. Текущият параметър се запомня при преминаване към следващия.

Силиконов маркуч

Маркучите, които влагаме в дозиращата машина STS809 са висококачествени с редица сертификати. Силиконовият маркуч е една от най-натоварваните части. Затова нашите силиконови маркучи могат да издържат на висока температура и агресивни течности.

Дозираща машина. Пълнете съдовете си по-лесно !

Нашата машина за дозиране и пълнене на течности STS812 е подходяща за чисти течности (без твърди частици) с нисък вискозитет. Например вода, олио, зехтин, редки лосиони, вино, гориво и други козметични, химически и хранително вкусови продукти. Управлението е реализирано с микроконтролер, което дава възможност за плавно и точно дозиране на продукта, чрез управление на помпата по време и скорост. Напата дозираща машина на течности разполага с 9 отделни програми, в които може да съхранявате различни параметри. Посредством тези програми вие може да дозирате лесно различни продукти без да губите време в  настройка. Полуавтоматична машина за пълнене на течности има брояч, благодарение на който може да се отчитат дозиранията/пълненията. Работата може да се осъществява в два отделни режима – единичен режим (Single) и продължителен режим ( Continues ). При единичният режим, стартирането се подава от външен старт педал. При натискане на педала машината извършва еднократно пълнене, спира и изчаква ново натискане. Вторият режим на работа съдържа параметър време за изчакване (Pause time), след изтичането на което, машината сама извършва дозиране, спира изчаква зададеното време и отново дозира. Това се повтаря в непрекъснат цикъл.

Дозираща машина. Машина за пълнене на течности

Още възможности

С цел автоматизация на нашата машина за пълнене на течности сме добавили изход, който дава сигнал при завършена работа в режим единична доза. Това може да бъде предпоставка за вграждане на машината в цикъл на поточна линия. Корпусът на машината е изработен от неръждаема стомана, подходящ за ХВП. Стойката се движи и позволява свобода на работата. Помпата е киселинно и алкално устойчива. Смукателният филтър предпазва помпата от засмукване на твърди частици, а клапана на изхода от капки след завършване на дозирането. На нашата дозираща машина се пълнят течности като олио, зехтин, мицеларна вода, розова вода, лавандулова вода и други редки козметики, които може да намерите на нашето портфолио. Нашата дозираща машина има гаранция 12 месеца от датата на закупуването. Произведена е от фирма „СТС Електроникс“ ООД гр. Габрово.