fbpx

Дозираща машина STS811G

За гъсти течности с висок вискозитет и малък обем до 1л.

Компакна малка и преносима машина за дозиране на гъсти течности с висок вискозитет като шампоанообразни и кремообразни продукти.
  • STS809-slider-4
  • STS809-slider-2
  • STS809
  • STS809-slider

Отлично приложение при

STS808-wine-bottles

Гъсти хранителни продукти

Машината може да дозира гъсти хранителни продукти.
STS808-jar

Кремообразни продукти

Дозиране на крем за лице, крем за тяло, гелове за измиване, крем маски.
STS808-plastic-bottle

Шампоанообразни гъсти течности

Дозиране на шампоани за коса, балсами за коса и други.
STS808-other-containers

Химически продутки

Дозиране на смоли, антифриз, масло и други

Технически характеристики

Подготовка за работа и настройка

  • STS11G-дозатор

Първи стъпки


Машината се поставя на равна повърхност. Проверяват се монтажът на смукателния филтър на засмукващия маркуч /преден на корпуса/ и монтажът на изходния клапан на дозиращия маркуч - внимава се за посоката. Монтира се стойката за дозиране - рамото със скобата е напречно. Краят на дозиращия маркуч с клапана се монтира в скобата. Смукателният филтър се поставя в резервоара, под нивото на течността. Позицията на машината трябва да е по-висока от тази на съда.  Педалният превключвател се свързва чрез куплунг на задната част и се поставя на удобно за използване място. Свързва се захранващият кабел в гнездото на задната част и се включва в захранващата мрежа.  Включва се машината от ключа до захранващия кабел. На дисплея се визуализират приветствено лого, името на машината и версията на софтуера, след което преминава в работен режим (на последната работила програма). Чрез няколкократно натискане на бутона за избор на програма, избираме нулевата програма. Промяната на параметрите за нея е с улеснен достъп и по този начин е удобна за бърза настройка. Чрез бутоните за избор на параметър, цифра, намаляване и увеличаване, се задава  PUMP SPEED, WORK TIME, PAUSE TIME.  Цифрата за промяна се индицира с мигащо долно подчертаване. Текущият параметър се запомня при преминаване към следващия.

Силиконов маркуч

Маркучите, които влагаме в дозиращата машина STS811G са висококачествени с редица сертификати. Силиконовият маркуч е една от най-натоварваните части. Затова нашите силиконови маркучи могат да издържат на висока температура и агресивни течности.

Лесно и удобно пълнене на гъсти течности.

Машината STS811G е нова разработка, която е предназначена за пълнене и/или дозиране на гъсти течности с висок вискозитет. Машината работи със зъбна помпа, което и позволява да работи с течности с висок вискозитет като шампоанообразни и кремообразни. Процеса по пълнене на гъсти течности изисква мощност и точност, които машината за дозиране на гъсти течности STS813G притежава. Също като другите дозиращи машини, които произвеждаме този дозатор се настройва много лесно и удобно. Разполага с 9 отделни програми, в които може да съхранявате различни параметри. Посредством тези програми вие може да дозирате лесно различни продукти без да губите време в  настройка. Полуавтоматична машина за пълнене на течности има брояч, благодарение на който може да се отчитат дозиранията/пълненията. Работата може да се осъществява в два отделни режима – единичен режим (Single) и продължителен режим ( Continues ). При единичният режим, стартирането се подава от външен старт педал. При натискане на педала машината извършва еднократно пълнене, спира и изчаква ново натискане. Вторият режим на работа съдържа параметър време за изчакване (Pause time), след изтичането на което, машината сама извършва дозиране, спира изчаква зададеното време и отново дозира.

Това се повтаря в непрекъснат цикъл. STS811G е модела предназначен за по-малки обеми от 1мл до 1л., а ако вашите обеми са по-големи може да използвате STS813G.

Хромникелови накрайници

Дюзи за машина за пълнене на гъсти течности

Машинините за гъсти течности STS813G и STS811G работят с хромникелови накрайници като тези на снимката. Много важно за този тип машина за дозиране на гъсти течности е предвиденият оборот на заден ход. Тъй като гъстите течности понякога имат „оттичащ“ ефект след дозирането, предвидихме този проблем и добавихме още една допълнителна опция, която ви дава възможност да контролирате помпата да работи на заден ход. Това възпрепятства оттичането на течността и нарушаването на точността в съда. Машината е произведена от „СТС Електроникс“ ООД гр. Габрово и има 12 месеца гаранционен срок след датата на закупуването.